duminică, iunie 01, 2008

PUNCTE DE VEDERE (de la Marick.AA)

Desi lucram cu totii aceeasi pasi ,fiecare dintre noi experimenteaza TREZIREA SPIRITUALA CARE VINE DIN EI in felul sau propriu.Forma pe care o va imbraca trezirea spirituala in viata noastra se va manifesta in mod diferit in functie de CINE SUNTEM( fiecare).

Pentru unii dintre noi,TREZIREA SPIRITUALA PROMISA in pasul 12 se va manifesta printr-un interes sporit pentru religie sau pentru misticism.
Altii vor realza prin trezire o noua intelegere a vietilor celor din jurul lor,experimentand poate pentru intaia oara EMPATIA. Iar altii isi vor da seama ca pasii i-au redesteptat catre propriile lor principii etice si morale.

Cei mai multi dintre noi au experienta propiei treziri spirituale ca o combinatie a acestor lucruri,fiecare combinatie fiind la fel de unica precum este individul ce este trezit.

Din moment ce exista atatea forme specifice ale trezirii spirituale,cum ne putem da seama daca avem cu adevarat una?Pasul 12 ne furnizeaza doua semne:am constatat ca principiile s-au dovedit a ne ghida bine,astfel incat sa vrem sa aplicam principii de acest tip in toate domeniile vietii noastre.Si a inceput sa ne pese suficient de mult de alti dependenti pentru a le putea impartasi fara retineri experienta pe care am avut-o.Indiferent de amanuntele specifice trezirii noastre spirituale,am primit cu totii ghidajul si iubirea de care aveam nevoie pentru a trai o viata implinita orientata pe un fagas spiritual.

Doar pt.AZI: Indiferent de forma sa specifica trezirea mea spirituala m-a ajutat sa-mi aflu un sens al vietii plin de iubire in aceasta lume.

PENTRU ACEASTA SUNT RECUNOSCATOR.

Marick.AA

PAREREA MEA IN ZI DE VOT

Sunt multe de spus despre ziua de astazi dar fiece expresie mi se pare un deja vu perpetuu. Aşa că voi apela din nou la Dumitru Ion-Borduşani care se exprima atât de plastic şi frumos. Nu ar trebui să-l uităm nici pe cel care după ce a studiat in profunzime societatea românească şi a lăsat o opera memorabilă în urma sa, scârbit de tot şi toate s-a retras tânăr fiind la Berlin, unde a şi murit, dar fără să mai scrie nici măcar un rând (I.L.Caragiale)

Azi peste tot

Azi peste tot domnind ticăloşia,
Ne înşelăm prin vot şi prin cuvânt,
A avansat enorm tehnologia
Şi ne-a distrus cuptorul de pământ.

De şapte ori ni s-a schimbat sâmbria,
Cu banul lor de aur ne-au înfrânt;
Azi peste tot domnind ticăloşia,
Ne înşelăm prin vot şi prin cuvânt.

Ne vindem şi onoarea şi moşia,
Criterii de valoare nu mai sânt,
Doar zilnic aşteptându-l pe Mesia
Ne mântuieşte Dumnezeul Sfânt.

Azi peste tot domnind ticăloşia...

Dar mai bine să îl ascultăm pe TINU