sâmbătă, iunie 07, 2008

PĂREREA UNUI SPECIALIST, Dr. RADU VRASTI, MD, PhD - FAŢĂ DE UMILELE NOASTRE INCERCARI ŞI STRĂDUINŢE

Stimate Dle. Tudor.AA

Sunt de-a dreptul impresionat. E foarte interesant si frumos grafic. Aveti libertatea sa postati ce doriti din site-ul meu web doar cu rugamintea de a mentiona autorul si eventual sa luneti link-ul spre webul meu.
A alta sugestie ar fi sa postati ceva din capitolul de terapia cognitiv-comportamentala, de ex. cum sa spui nu la un om care iti ofera o bautura, cum sa devin mai increzator in capacitatea ta de a reusi in aceasta straduinta, cum sa depasesti problemele emotionale, etc.
Alta sugestie: Blogul trebuie sa fie realist si sa raspunda exact la intrebarile pe care un individ cu astfel de probleme si le pune in mod spontan: ce sa faca cu recaderea, cum sa fie mai cinsitit cu el insusi, unde sa caute ajutorul, etc... Daca este foarte teoretic el va spune: "Alte lectii, alte teorii, nimeni nu ma intelege si ajuta cu adevarat, etc"
Deci poate ar fi bine sa puneti o sectiune pentru intrebari si apoi sa postati raspunsurile si astfel sa aveti pentru putin timp ceea ce are aici in vest orice site: "Cele mai frecvente intrebari" Va fi o sectiune vie, o bucata de viata...
Alta: Luati in considerare alcoolismului tinerilor, ei sunt altfel, au nevoie de alt gen de raspunsuri...ca si in cazul celor batrani care sunt diferiti, etc.
Alta: alcoolismul la femei (foarte sensibil subiect), alcoolismul si sexualitatea, alcoolismul si violenta, etc.
Alta si foarte importanta ar fi sa postati AUDIT, instrumentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii , un chestionar simplu (10 intrebari) si omul isi poate face singur scorul si poate sa vada cum sta. Eu va pot trimit acest instrument in Romana, eu l-am etalonat pe populatia romaneasca. Se gaseste in Crtea mea despre evaluarea alcoolismului, gasiti tabla de materii pe site-ul meu. Poate si alte chestionare simpte ar putea pe parcurs sa intre, etc. in functie de ecoul starnit.
Eu sunt deschis sa colaborez cu Dvs. sa scriu ceva ce credeti ca ar interesa, intr-un limbaj mai acdcesibil si mai scurt, sa raspund la intrebari, etc. Sunt deschis si foarte entuziast fata de tot ce faceti. VA FELICIT!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vă mulţumesc din suflet pentru frumoasele aprecieri asupra
incercarilor si straduintelor noastre de pana acum. Faţa de o asemenea
pozitie şi ca urmare a aprecierilor făcute nu pot decât sa ma implic
şi mai mult şi să ţin cu adevărat cont de sugestiile dumneavoastră în
activitatea ulterioară.

Cu aleasă consideraţie,
Tudor.AA)

Anonim spunea...

Eh, Tudore, parca nu cu mult timp in urma thykiki iti atragea atentia asupra necesitatii folosirii unui limbaj mai simplu si a oferirii graduale a informatiilor...